Anett88 2009.11.07. 21:51

Hmm.. Csütörtök estére kaptunk egy meghívást a sulitól hogy elvinnének minket gasztronómia fesztiválra ami itt van a városunkba. Hát gondoltunk miért ne, nem hagyunk ki ilyen lehetőséget. Az egy tanár vitt el minket a feleségével együtt. Megmutatták nekünk a fesztivált aminek a lényege az hogy az ország összes régiója bemutatja a rá jellemző hagyományos ételeket és italokat. Majd beültünk az egyik ilyen étterembe és kért nekünk minden ételből egy kis ízelítőt. Ettem halat, polipot és mindent amit elém raktak, majd a végén ittam sangriát. Szóval mindent ettem amit eddig nem szerettem de meg kell hogy mondjam finomak voltak. Ez után még valamilyen helyi jellegzetes sütit is ettünk ami nagyon finom volt. Még körbenéztünk a kézműves részen ami persze nem vett le a lábunkról minket. Miután hazavitt minket a tanár még kicsit beszélgettünk és kiderült hogy nagy foci drukker és azok után hogy mindenre meghívott minket még nekünk adta a portugál-magyar meccsről származó sálat amit azóta ereklyeként őrzök. :) Sőt jövőhétre meg valamilyen ebédre hívott meg minket egy másik városba ahol szintén lesz egy fesztivál. Szóval ilyen jófej tanáraink vannak. :)
Ezután elmentünk a discoba bulizni egyet éshát nagy meglepetésünkre rengeteg idősebb ember is volt egészen a nagypapa korúig is. Hogy egészen pontos legyek a legidősebb az 77 éves volt!! Aztán beszélgettünk a portugálokkal és monták itt minden korosztályt meg lehet találni ami igaz is... bár azt hiszem ha otthon meglátnám hogy a nagypapám diszkóban ropja a táncot azt hiszem menten elájulnék. Na mind1 hát itt ez is megesik. A  papi egyébként nagyon komolyan táncolt a legmodernebb discos számokra ééés még táncoltam is vele. Vagyis hát egyszerűen csak magához rántott és táncolni kezdett velem én meg segélykérően néztem az emberekre hátha valaki kiszabadít. :D Hát elég vicces volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://portugal.blog.hu/api/trackback/id/tr551508042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása