Mostmár eltelt az első hét itt Santarémben éshát a tapasztalatok már megvannak. Ez egy kisváros, ahol túl sok dolgot nem lehet csinálni (és ilyenkor jövök rá hogy nem véletlen állítom hogy nagyvárosi lány vagyok), maximum este beülni a bárba ahol az egész város összegyűlik. Túlvagyunk az első portugál órán is... agyhalál... nagyon nehéz megérteni amit a tanár mond, de azért próbálkozom. Az órák nem lesznek olyan vészesek az az első benyomás, az egyetlen gond velük hogy hosszú... otthon kiakadtam a főiskolán hogy 80 percet kell végig ülni, mostmár ha hazamegyek az röhögve el fog tellni... Itt a minimum idő a 2 óra de eltarthat 4 órán át is 1 tanóra, és mindezt angolul hallgatni.

Azt mondta nekem mindenki, hogy a portugálok kedvesek és segítőkészek. Valójában én ezt nem állítanám. Amikor a taxis még engem csesz le szinte, hogy nagy a böröndöm és nem fér be a csomagtartóba a kutyaketrece mellé akkor ezt mindennek mondanám csak barátságosnak nem, vagy amikor kérek egy kólát és a nő majdhogynem hozzám vágja...

A kommunikáció sem egyszerű, mert senki nem beszél angolul, még a fiatalok sem.

Az erasmusos csapat aranyos, a lányok kedvesek, de igazából 1 nap alatt eldőlt ki kivel lesz végig.

Ja és azt sem szabad kifelejteni, hogy a mellettem lévő szobában Linda aki Sao Tome-ből jött reggel 8-kor nekiáll zenét hallgatni, énekelni, majd kitrappol a konyhába és bevág minden ajtót, majd lecsörtet a zongorához és jáccik rajta egy kicsit és ha ez még nem elég visszafele fütyül egy kicsit majd a szobában nekiáll furulyázni. Hát ő Linda a szomszéd szobából... :)

De tegnap este kicsit adtunk az érzésnek mi is és Katával éjfélkor kezdtünk el dúrván karaoke-zni, elég valószínű hogy hallotta, igazából azért mert az egész kolesz hallotta. De nem baj szokják csak. :)

Mindent összevetve ezek apróságok valójában, és ettől függetlenül nagyon jól érzem itt magam, épp most terveztük meg, hogy a hétvégén mikor közel 30 fok lesz lemegyünk a tengerpartra kicsit napozni. :P igen lehet irigykedni... :P

A bejegyzés trackback címe:

https://portugal.blog.hu/api/trackback/id/tr971439331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arpad1983 2009.10.09. 19:41:21

Hmmm....Aranyos ez a Linda :D
Igazából a nyolc óra az már nem is korai, végsősoron minek kelni 11-kor amikor nyolckor is lehet. :D
süti beállítások módosítása